SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spårvägen Cykelförening
Sommarhälsning från styrelsen
2024-06-28 13:32

Hej alla Spårvägare!

Midsommar har passerat, sommarlovet har börjat och semester är i antågande för alla medlemmar. Många av våra medlemmar har deltagit i flera lopp iförda Spårvägens färger - i Lida loop, Trosatrampen, Siljan Runt, Vätternrundans olika lopp, och inte minst, vårt eget Tempo du Grindsjön. Bra jobbat allihop!

 

Avslutning för MTB genomfördes veckan före midsommar och den ledarledda LVG-träningen övergår nu i en kom-och-vi-kör-variant under sommaren.

 

Ett halvår har passerat för mig i min roll som ordförande och jag lär mig nya saker om klubben för varje möte. Styrelsen sammanträder en gång i månaden och varje tillfälle tillförs nya kunskaper till oss alla i styrelsen. Vi tar nu en sommarpaus för att återuppta arbetet i augusti.

 

Under våren har styrelsen bland annat hanterat frågor rörande:

 • Utbildning i första hjälpen och HLR för alla ledare under hösten i samarbete med RF-Sisu
 • Medverkat på föreningsträffar i Huddinge kommun
 • Verksamhetsutveckling och medlemsrekrytering
 • Förvaltnings av Flowtrail och XCO-spåret
 • Ledarutbildning och läger för MTB
 • Tempo di Grindsjön
 • Ledarrekrytering för LVG
 • Vidareutveckling av vår nya webbplats

Utanför styrelsens arbete så finns det också många engagerade medlemmar som jobbar för att driva vår verksamhet framåt - arbetsgruppen som lägger ner mycket arbete kring lägerverksamheten för våra MTB-ungdomar, alla ledare som ser till att vi cyklar rätt, säkert och snyggt i både skog och på landsväg, för att nämna några.

 

Vi behöver fler ledare till LVG-verksamheten och i dagarna går ett utskick till alla LVG-intressenter i klubben. Så ta chansen och gå med i vår ledarstab och samtidigt få möjlighet att delta på utbildning i första hjälpen och HLR i höst. Och du som är intresserad redan nu behöver inte vänta på något utskick, kontakta jorgen.andersson@sparvagencykel.se så får du veta mer.

 

Vad kan du läsa i sommar?

Om du vill få inspiration, kunskap eller underhållning kring cykling i sommar, har vi några boktips till dig. Här är några böcker som vi i styrelsen har läst eller vill läsa:

 • Cykeltjuven av Peter Kadhammar. En underbart underhållande och tankeväckande bok om män och kvinnor i dagens Sverige, om människor och deras cyklar.
 • Cykelträning – träningslära för landsväg och MTB av Fredrik Ericsson. En bok om prestationsorienterad tävlingscykling på motionsnivå ända upp till professionell världselit.
 • Om-vägen: tvärs över jorden på cykel av Ann Johansson. En berättelse om att bryta normer, att utmana sina rädslor och att ta klivet ut i det liv man själv önskar leva. Om en ensamcyklist på väg mot målet att cykla från Sverige till Nya Zeeland. 

Vi i styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt härlig sommar och välkomnar er tillbaka helgen 17-18 augusti då både MTB och LVG startar sina ordinarie träningar för säsongen.

 

Karin Norr Eriksson, ordförande

Thomas Södergren

Roger Johansson

Robert Molinder

Märta Ransjö Zander

Mats Bergin

Jörgen Andersson

Anders Helsing

VÄLKOMMEN TILL SPÅRVÄGEN CYKELFÖRENING
2024-06-18 14:48

Spårvägen CF bedriver verksamhet både inom MTB och Landsvägscykling.
MTB-sektionen har grupper för såväl barn, ungdom som vuxna. Inom LVG har vi verksamhet för vuxna.

Hej Spårvägare!
2024-01-23 21:17

Karin Norr Eriksson heter jag och har fått förtroendet att axla rollen som ordförande i Spårvägen Cykel.

 

Jag har varit medlem i Spårvägen Cykel sedan 2016 då min man, som redan var medlem, släpade med mig till en söndagsträning på landsväg. Min första runda blev en regnig och kall föreställning, jag hade ingen aning om vad jag gav mig in på och hade varken tillräckligt med kläder eller förståelse för energiintag under en träningsrunda. Det gick i alla fall vägen  och jag kom hem, om än fullständigt stelfrusen, så hel. Sedan dess har jag cyklat många träningar och lopp med flera stycken av er som var med den där första rundan.

 

Under åren har jag varit delaktig tillsammans med anda spårvägare i några olika projekt, som t.ex. ny design av klubbkläder, jubileumsfesten och samordning av motionsgruppen till Vätternrundan 315. I klubbens färger har jag bl.a. deltagit i Trostrampen, Roslagsvåren, Siljan Runt (en riktig favorit) och i Vätternrundans olika lopp. Under vintern försöker jag så ofta jag kan delta i Spårvägenspinningen på måndagar och onsdagar på Friskis och Svettis i Farsta. 

 

På vardagarna jobbar jag som IT-supportchef på Alligo, koncernnamnet för varumärken som Swedol, Tools och Grolls som kanske är namn som fler känner igen. Jag fyller 50 år om några veckor och bor med min man Peter, som också är aktiv i klubben, i Fullersta med två unga vuxna barn.

 

Det ska bli spännande att lära sig mer om MTB, där jag är helt novis, och jag hoppas att vi tillsammans med styrelsen och övriga klubbmedlemmar kan fortsätta värna om vår klubbs goda rykte och hitta vägar för utveckling.

 

Slutligen vill jag tacka Thomas Hugosson för din tid som ordförande och hoppas att du och tidigare ordförande Roger Johansson kan bistå mig med er erfarenhet.

 

Har du som klubbmedlem kommentarer, idéer eller förslag är du alltid välkommen att kontakta mig eller styrelsen.

 

 

 

Med vänlig hälsning, 

Karin Norr Eriksson

karin.norr.eriksson@sparvagencykel.se

styrelse@sparvagencykel.se  

 

 

PS. På årsmötet den 21 januari beslutades om en smärre höjning av medlemsavgifterna, en höjning som hade aviserats före årsmötet. Du kan läsa mer här Spårvägen Cykelförening (sparvagencykel.se). Spårvägen har inte höjt medlemsavgiften på närmare 15 år men på grund av höjda utgifter kändes ett behov av att göra så. Avisering av medlemsinbetalning kommer att komma via e-post inom kort.

Klubbkläder 2024
2024-01-12 16:21

Vi fortsätter med Trimtex som leverantör.

Några nyheter finns för 2024, se klädsidan

 

Öppettider för shopen 2024:

Shop 1 - 22/1-11/2 – Leverans vecka 13

Shop 2 – 25/3 – 14/4 – Leverans vecka 22 (god tid innan Vätternrundorna)

Shop 3 – 26/8 - 15/9 – Leverans vecka 44

 

Klädprovning kommer ske tisdag i sista veckan av beställningsfönstret.

 

MVH / Robert 

Nyheter från våra grupper
LVG Motion, 30/06 23:55 
LVG Motion, 24/06 22:14 
 
Våra sponsorer