SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spårvägen Cykelförening
Sommarhälsning från styrelsen
2024-06-28 13:32

Hej alla Spårvägare!

Midsommar har passerat, sommarlovet har börjat och semester är i antågande för alla medlemmar. Många av våra medlemmar har deltagit i flera lopp iförda Spårvägens färger - i Lida loop, Trosatrampen, Siljan Runt, Vätternrundans olika lopp, och inte minst, vårt eget Tempo du Grindsjön. Bra jobbat allihop!

 

Avslutning för MTB genomfördes veckan före midsommar och den ledarledda LVG-träningen övergår nu i en kom-och-vi-kör-variant under sommaren.

 

Ett halvår har passerat för mig i min roll som ordförande och jag lär mig nya saker om klubben för varje möte. Styrelsen sammanträder en gång i månaden och varje tillfälle tillförs nya kunskaper till oss alla i styrelsen. Vi tar nu en sommarpaus för att återuppta arbetet i augusti.

 

Under våren har styrelsen bland annat hanterat frågor rörande:

 • Utbildning i första hjälpen och HLR för alla ledare under hösten i samarbete med RF-Sisu
 • Medverkat på föreningsträffar i Huddinge kommun
 • Verksamhetsutveckling och medlemsrekrytering
 • Förvaltnings av Flowtrail och XCO-spåret
 • Ledarutbildning och läger för MTB
 • Tempo di Grindsjön
 • Ledarrekrytering för LVG
 • Vidareutveckling av vår nya webbplats

Utanför styrelsens arbete så finns det också många engagerade medlemmar som jobbar för att driva vår verksamhet framåt - arbetsgruppen som lägger ner mycket arbete kring lägerverksamheten för våra MTB-ungdomar, alla ledare som ser till att vi cyklar rätt, säkert och snyggt i både skog och på landsväg, för att nämna några.

 

Vi behöver fler ledare till LVG-verksamheten och i dagarna går ett utskick till alla LVG-intressenter i klubben. Så ta chansen och gå med i vår ledarstab och samtidigt få möjlighet att delta på utbildning i första hjälpen och HLR i höst. Och du som är intresserad redan nu behöver inte vänta på något utskick, kontakta jorgen.andersson@sparvagencykel.se så får du veta mer.

 

Vad kan du läsa i sommar?

Om du vill få inspiration, kunskap eller underhållning kring cykling i sommar, har vi några boktips till dig. Här är några böcker som vi i styrelsen har läst eller vill läsa:

 • Cykeltjuven av Peter Kadhammar. En underbart underhållande och tankeväckande bok om män och kvinnor i dagens Sverige, om människor och deras cyklar.
 • Cykelträning – träningslära för landsväg och MTB av Fredrik Ericsson. En bok om prestationsorienterad tävlingscykling på motionsnivå ända upp till professionell världselit.
 • Om-vägen: tvärs över jorden på cykel av Ann Johansson. En berättelse om att bryta normer, att utmana sina rädslor och att ta klivet ut i det liv man själv önskar leva. Om en ensamcyklist på väg mot målet att cykla från Sverige till Nya Zeeland. 

Vi i styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt härlig sommar och välkomnar er tillbaka helgen 17-18 augusti då både MTB och LVG startar sina ordinarie träningar för säsongen.

 

Karin Norr Eriksson, ordförande

Thomas Södergren

Roger Johansson

Robert Molinder

Märta Ransjö Zander

Mats Bergin

Jörgen Andersson

Anders Helsing

 
Våra sponsorer