Hoppa till sidans innehåll

MTB-Skolan


MTB-Skolan

Skoj på hoj!

För att säkra en tillväxt av duktiga åkare startade vi i våren 2009 Spårvägens MTB skola.

Denna verksamhet riktar sig till barn i åldern ca 7-10 år.

Vi har idag 2 grupper, 7-8 år och 9-10 år men anpassar även efter färdighet.

Med utgångspunkt från Flottsbro (avfärd 10.00) cyklar vi på stigar runt Flottsbro, eller tar en tur till Gömmarskogen. Träningen varar i ungefär 1,5 timmar men kan kortas ner vid dåligt väder.

Vill du vara med i MTB-skolan, så skicka en intresseanmälan (eller frågor) till Thomas Söderström

Det går bra att prova på ett par gånger innan man blir medlem i klubben. Kostnaden är 300 kr/år för ungdomar och 700 kr/år för familjer.

Utrustning

Till en början spelar inte cykeln så stor roll men det underlättar om det finns ett antal växlar och en stötdämpare fram. Tycker ni att det är roligt och vill fortsätta rekommenderar vi att ni vänder er till någon cykelaffär som KAN cyklar. De vi vet som har bra cyklar för Cross Country är,

- Sportson Kungens Kurva, Farsta (Klubben har rabatt)

- TCM i Tyresö (Klubben har rabatt)

- Cykloteket

Ta gärna bort eventuella skärmar, stöd och lås. De är mest i vägen och risken är stor att de går sönder. Spola av cykeln efter varje träning, kontrollera att bromsar och växlar fungerar bra, smörj kedjan ofta (glöm ej att göra rent först), pumpa däcken, men inte stenhårda, då tappar man fäste.

Hjälm är en självklarhet för alla deltagande. En tunn vindtät jacka med underställströja och en tunn fleece eller liknande brukar fungera bra, men anpassa så att det inte blir för varmt. Använd inte bomull mot kroppen, då blir man blöt och snabbt kall när vi stannar. Ett par tunna träningsbyxor (tillsammans med underställ om det är kallt) med ben som inte fastnar i kedjan eller ett gummiband på båda benen. Handskar är bra både mot kyla och smuts eller skrubbsår vid en vurpa. Långfingrade är att föredra.

Cykelskor med SPD-pedal är lämpligt att starta med från 10 års ålder.

Man skall alltid ha med en reservslang som är av rätt storlek. Ledarna har med sig övrig utrustning för att fixa de vanligaste problemen. Cykelflaska med vatten kan vara bra att ha med. Energikakor eller liknande är inte nödvändigt utan får intas efter träning.

Tävlingar

Om man vill prova på att tävla så rekommenderar vi Lilla Loop i juni (http://lidaloop.se/), Hammarby Hill i september (http://www.hammarbyhill.se) samt vårt klubbmästerskap i oktober.

 

Uppdaterad: 21 DEC 2017 18:27 Skribent: Thomas Söderström

logo_nyttmonster_medtagline

imagewbsy.png

IcePower logga

Ekströms Plåt logga

 

 

Trimtex

 

 

 

 

Postadress:
Spårvägen CF - Cykel
c/o Roger Johansson, Majvägen 3, 123 52, Farsta
12352 Farsta

Besöksadress:
Gamla Stockholmsvägen 87E
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@sparvagencykel....

Se all info