Hoppa till sidans innehåll

Läs detta om du undrar nåt om tävlingslicens


Svenska Cykelförbundet (SCF) är det organ i Sverige som företräder all svensk cykelsport och är internationella cykelfederationen ECI's "företrädare" i Sverige. SCF finansieras av avgifter från cykelsporten där tävlingslicenser är en. SCF's avgifter för tävlingslicens är fn som mest 700 kr per per person och år (för elit och veteraner) och är en av de lägsta i sitt slag i Sverige och Europa. Ändå är den ifrågasatt av media och andra.

Att vi har tävlingslicenser och avgifter för dem är något som ECI har bestämt internationellt och inget som Svenska Cykelförbundet kan kringgå. Inom vissa andra sporter har man valt andra modeller som tex att kunna lägga motsvarande kostander på startavgifter istället. Så inte inom cykel.

Så om man som deltagare, klubb eller arrangör av cykeltävlingar i Sverige vill kunna förlita sig ett tryggt regelverk, försäkringar, tillgång till stöd, utbildning mm så är tävlinglicensen det allra viktigaste att alla tävlingsdeltagare har.

 

Förpliktelser med tävlingslicens

Iom att man ansökt och innehar tävlingslicens får man många fördelar som tex försäkringsskydd vid tävling och man bidrar till insatser mot tex doping, men man förbinder sig som individ också att följa ECI's och SCF's regler för tävlande och värdegrund. Det innebär tex att man INTE får deltaga i arrangemang som inte uppfyller ECI's och SCF's krav på cykelarrangemang. Det finns cykelarrangemang i  Sverige som har valt att inte vara en del av, eller bidra till Svenska Cykelförbundet och är därmed ej accepterade att delta i för innehavare av SCF's tävlingslicens.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:30
E-post: This is a mailto link

logo_nyttmonster_medtagline

imagewbsy.png

IcePower logga

Ekströms Plåt logga

 

 

Trimtex

 

 

 

 

Postadress:
Spårvägen CF - Cykel
c/o Roger Johansson, Majvägen 3, 123 52, Farsta
12352 Farsta

Besöksadress:
Gamla Stockholmsvägen 87E
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@sparvagencykel....

Se all info