Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Ervik Tävlingslicens 2014

Så här skaffar du tävlingslicens


Licens 

För att tävla måste man ha licens. Det går att lösa engångslicens för 200 kronor (2017) för vissa tävlingsklasser men det lönar sig ofta att skaffa en licens som gäller hela året om man tänkt tävla flera lopp. Licensavgiften påverkas av vilken klass man kör. För mer info om engångslicensklasser och licenskostnader, samt tävlingsavgifter! Med licensen följer en försäkring.

 

Licensen gäller per kalenderår och för varje nytt år ansöker man om ny licens. Korten har olika färg beroende på vilket år den gäller för, dvs det nytt kort och ny färg varje år.

 

Licenshantering för cyklister från 19års ålder

Den enskilde kan själv gå in och göra sin licensansökan/betalning på swecyklingonline.se

Vill man att klubben hanterar licensansökan gör man enligt nedanstående.

För att få sin licens betalar man in rätt licensavgift på plusgirokonto 508856-2 samt skickar omgående ett e-mail till This is a mailto link med uppgifter om:

- vilken licens man betalt för

- betalningsdatum

- namn

- personnummer

 Licenshantering för cyklister upp till 18års ålder

Spårvägen betalar licenskostnaden för cyklister upp till 18 års ålder.

Innan terminsstart går tränarna i respektive grupp ut och inhämtar information om vilka som vill ha licens. Spårvägen administrerar sedan licensansökan och betalning. För cyklister som efter detta tillfälle vill ha licens så skicka mail till This is a mailto link och ange precis som för äldre cyklister efterfrågad info men betala inte licenskostnaden.Observera att det tar ca tre veckor innan en licens är klar för de som inte haft tävlingslicens sedan tidigare.

För att kunna ansöka om licens ska man först vara medlem i Spårvägens CF. Det går bra att betala in för medlemskap och licens samtidigt men det ska framgå vad betalningen avser. Under fliken Bli Medlem ser du hur man blir medlem.

 

När detta är gjort kan man efter ca en vecka återfinna sitt licensnummer på swecyclingonline.se. Om det är första gången som licens tas ut är handläggningstiden ca tre veckor innan licensen är klar.

Uppdaterad: 07 JUN 2018 10:32
E-post: This is a mailto link

logo_nyttmonster_medtagline

imagewbsy.png

IcePower logga

Ekströms Plåt logga

 

 

Trimtex

 

 

 

 

Postadress:
Spårvägen CF - Cykel
c/o Roger Johansson, Majvägen 3, 123 52, Farsta
12352 Farsta

Besöksadress:
Gamla Stockholmsvägen 87E
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@sparvagencykel....

Se all info