Hoppa till sidans innehåll

Topp-placering i Hammarby Hill; Stefan Dahl

20 SEP 2010 22:13
Har efter väggnigen på Bockstensturen lidit av riktigt sega ben på träningarna. Har därför kört extremt få pass för att försöka få tillbaka lite kraft till dagens lopp Hammarby Hill som är en av mina favorittävlingar.
  • Skapad: 20 SEP 2010 22:13


Tävlingen börjar med en klättring uppför Hammarbybacken. Väl uppe tror jag att jag låg 6:a men med hårdkörning på de nästkommande utförslöperna avancerade jag upp till tätduon som bestod av Bleckur och Edin. Höll deras hjul fram till de första stigpartierna men orkade inte riktigt följa när det blev tekniskt. Efter stigpartiet låg jag ca 30 sekunder efter men hade också fått en fin lucka bakåt så det var bara att trumma på i ett högt jämnt tempo för att dryga ut till förföljarna. Återstående av första varvet fortled utan några misstag så vid varvning låg jag fortfarande 3:a, 1:40 efter täten och ungefär 30 sekunder före Dolk som låg 4:a. Nu skulle Hammarbybacken bestigas igen och jag lyckades nog utöka försprånget till cirka 45 sekunder väl uppe på toppen. Sen i utförslöperna hände det som absolut inte fick hända, nämligen att däcket släpper från fälgkanterna i en skarp sväng (kör slanglöst med Stans vätska i). Sliter upp kolsyrepatronen och ber att ny luft ska hjälpa för att täta däcket igen. Går halvdant så däcket hoppar upp på fälkanterna igen men trycket är lite lågt och jag hör att det fortfarande läcker lite. Chansar på att det ska täta under tiden jag cyklar så jag slänger mig upp på cykeln och drar iväg. Dolk är nu bara 10 sekunder efter så jag sliter hårt för att han inte ska ansluta. Känner att det gungar mer och mer bak så förbereder en ny (min sista) patron i farten och passar på att fylla på när det strulade lite på det första stigpartiet. Dolk hinner passera och få en lucka på 5 sekunder under tiden jag stod stilla så nu är det jag som får jaga. Han är betydligt bättre teknisk än mig men jag slet som ett djur och lyckades endast tappa 5 ytterliggare sekunder på de återstående stigen. Sen blir det ett ganska långt lättkört parti så jag lyckades hämta in hela försprånget fram till Dolk. Resten av varvet fortlöpper med att han drygar ut på stigarna och jag hämtar in på grusvägarna så in till varvning ligger vi lika. Nu ska vi upp för Hammarbybacken en sista gång och jag inser att min chans att ta Dolk är om jag lyckas skappa en lucka i backen. Går på hårt och lyckas nog skapa en lucka på 30 sekunder och med den positiva energin ligger jag på hårt för att forsätta dryga ut. I det här läget börjar mina kanonben visa tecken på trötthet genom att börja krampa mer och mer. Försöker ignorera det och istället fokusera på pallplatsen som blir resultatet om jag lyckas hålla undan. Banan har nu blivit ordentligt uppkörd och med det tilltagande regnet så blir det mer och mer lerbad på stigarna. Krampen blir värre och värre och jag får slita ordentligt för att inte tappa fart på de tekniska partierna. Får ordentligt stöd utlängs med banan och av varvade cyklister så en del av smärtan glöms bort. Flyger över styret i ett lerhål men annars så går det ganska bra och jag kan ohotat rulla in i mål på en tredjeplats.
Är otroligt nöjd över att kunna avsluta säsongen med en pallplats och det ger ny energi för att gå in i den tunga vinterträningen för att förhoppningsvis bli ännu starkare till nästa år.

logo_nyttmonster_medtagline

imagewbsy.png

IcePower logga

Ekströms Plåt logga

 

 

Trimtex

 

 

 

 

Postadress:
Spårvägen CF - Cykel
c/o Roger Johansson, Majvägen 3, 123 52, Farsta
12352 Farsta

Besöksadress:
Gamla Stockholmsvägen 87E
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@sparvagencykel....

Se all info