Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsrapport-Stefan Dahl-Ränneslättsturen

16 JUL 2010 17:34
Tävlingsberättelse Ränneslättsturen
  • Skapad: 16 JUL 2010 17:34

I strålande sol och en temperatur på nära 30 grader startade Ränneslättsturen som sträcker sig över 78 kilometer och består av 60 % stigar och 40 % små och medelstora grusvägar. Startade betydligt hårdare än tidigare lopp för att slippa fastna bakom långsammare cyklister på stigarna.

De två första milen var tempot ganska hårt och ryckigt så jag fick slita ont för att hålla rygg. Sen blev vi en lite mindre grupp på ca 5- 6 personer så farten blev mer jämn och de började kännas lite bättre.

Efter 4 mil lyckades jag slå i någon sten så olyckligt att kedjan slogs ur bakväxeln. Försökte först haka av kedjelåset för att kunna trä i kedjan igen men den satt för hårt. Blev till att kapa kedjan och sen sätta i ett nytt kedjelås.

Uppskattar att jag stod still cirka 8 minuter. Väl ute på banan igen försökte jag hålla ett jämnt högt tempo. Plockade placering efter placering men fick köra helt solo för de cyklister jag kom ikapp körde för långsamt för att det skulle vara värt att ligga bakom.

De sista kilometerna började det krampa i båda bena och när jag ändå försökte spurta mot en cyklist i min klass kom jag lite ur spår och körde på någon sten så det blev punka på bakhjulet. Fortsatte cykla men när däcket krängdes av hjulet blev jag tvungen att springa sista biten in mot mål.

Slutade 23:a av 44 i elitklassen vilket jag är besviken över med tanke på att jag låg på en 13-14 plats innan det började strula. En liten ljusglimt är att jag avancerade upp till en trettonde plats i totalställningen i cupen

 

Ett extra tack till Simon (son till Mats Marquardt, Valhall CK) för langningshjälpen, utan hans hjälp skulle jag få välja mellan extrem vätskebrist eller stanna för att fylla på flaskorna och förlora många värdefulla placeringar.

 


/Stefan Dahl

Skribent: Stefan Dahl

logo_nyttmonster_medtagline

imagewbsy.png

IcePower logga

Ekströms Plåt logga

 

 

Trimtex

 

 

 

 

Postadress:
Spårvägen CF - Cykel
c/o Roger Johansson, Majvägen 3, 123 52, Farsta
12352 Farsta

Besöksadress:
Gamla Stockholmsvägen 87E
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@sparvagencykel....

Se all info