Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsrapport-Stefan Dahl-Mörksuggejakten

16 JUL 2010 17:37
Mörksuggejakten har troligtvis den tuffaste starten av alla deltävlingar i Långloppscupen...
  • Skapad: 16 JUL 2010 17:37

 Efter lite rull bakom masterbil genom Rättvik släpps fältet fritt och då väntar en 200 höjdmeter klättring upp till banans högsta punkt Vidablick.

 

Planen var att gå ut hårt men inte spränga mig totalt upp för backen. Väl uppe på toppen låg jag bra med och tempot var hårt men inte så att jag var rädd att inte orka följa.

 

27 kilometer in i loppet strax innan andra vätskekontrollen tappade jag lite fokus i en snabb vänstersväng och drar i backen. Kedjan hoppar utanför storklingan så jag tappar många värdefulla sekunder innan jag kommer igång igen. Jagar ikapp en ganska stor grupp som precis passerade och lägger mig stategiskt som 3-4 för att slippa vind men ändå vara bra med om gruppen spricker upp på stigarna.

 

Plötsligt på ett stigparti slår jag i en sten med vevarmen och påfrestningen blir så stor att kedjelåset hakar loss och försvinner. Hade tyvärr inget nytt kedjelås med mig så det blev till att nita om kedjan vilket tog ca 6 minuter. Väl igång igen så dröjer det inte länge innan jag märker att det är lite väl lågt tryck i bakdäcket. Hoppar av och fyller på lite luft och upp på cykeln igen.

 

Resten av loppet avancerade jag succesivt men det gick trögt eftersom man får ta en stor del av dragjobbet när man hamnat en bit ner i fältet.  

 

Slutade 45 av 85 i elitklassen vilket är en besvikelse, så det är bara att ladda om mot Finnmarskturen där det ska gå betydligt bättre. 

Skribent: Stefan Dahl

logo_nyttmonster_medtagline

imagewbsy.png

IcePower logga

Ekströms Plåt logga

 

 

Trimtex

 

 

 

 

Postadress:
Spårvägen CF - Cykel
c/o Roger Johansson, Majvägen 3, 123 52, Farsta
12352 Farsta

Besöksadress:
Gamla Stockholmsvägen 87E
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@sparvagencykel....

Se all info