Hoppa till sidans innehåll

Robin Wallner tog hem guldet i EM!

08 AUG 2010 21:19
Ett stort grattis till Robin Wallner som tog hem EM-guldet i Hafjell samt till Oliver Kangas, som tog Silver i Junior-klassen!
  • Skapad: 08 AUG 2010 21:19

”Idag var det även roligt eftersom Dennis Dertell kom 4:a och Kim Petersson 10:a. Oliwer Kangas slog dessutom till med ett silver i herrjuniorklassen” konstaterar förbundskapten Fredrik Ericsson.

Robin Wallner, som har haft en strulig säsong och så sent som förra veckan fick utgå i finalen vid World Cup-tävlingarna i italienska Val di Sole berättar glatt efter dagens segerlopp: ”Åkningen har funkat bra hela veckan på träningsåken. Banan var rolig och utslagsgivande eftersom den innehöll lite av varje. Målet var självklart en medalj, men ett guld känns som en bonus. Det känns grymt skönt att få ett kvitto på att man är tillbaka på banan igen efter en motig säsong. Att stå högst upp på pallen var ett rejäl lyft för självförtroendet inför sista delen av året, och då framförallt VM.

Den nye mtb-förbundskaptenen kan nu bokföra ett andra internationellt mästerskapsguld och glad över downhill-åkarnas breda framgångar vid EM:et. ”Robin har sett avslappnad men fokuserad ut hela veckan. Med tanke på att han haft lite småproblem under säsongen och därmed inte fått ut sin fulla potential är förstås detta extra roligt. Årets EM höll faktiskt lite bättre standard än förra året, eftersom fler åkare som stadigt går in topp 10 på världscupen kom till start i år. Därför är jag även väldigt nöjd att vi fick in Dennis och Kim bland de 10 bästa också. Vi får heller inte glömma Oliwer Kangas fina insats som räckte till silver i herrjuniorklassen. Han blev bara slagen med några tiondelar av britten Sam Flockhart som är en av få juniorer som har kontrakt med ett proffslag och får ofta ställa upp i världscuptävlingar” konstaterar Fredrik Ericsson, som nu laddar om för de kommande VM-tävlingarna i Kanada i början av september.

RESULTS
MEN ELITE
European Championship
August 7th 2010, Hafjell, Norway

1. Robin Wallner, Sverige
2. Nick Beer, Schweiz
3. Markus Pekoll, Österrike
4. Dennis Dertell, Sverige

10. Kim Petersson, Sverige

13. Herman Ölund, Sverige

DNF Alexander Kangas, Sverige

RESULTS
MEN JUNIOR
European Championship
August 7th 2010, Hafjell, Norway

1. Sam Flockhart, Storbritannien
2. Oliwer Kangas, Sverige
3. Zakarias Blom Johansen, Norge

5. Simon Huhtimo, Sverige

logo_nyttmonster_medtagline

imagewbsy.png

IcePower logga

Ekströms Plåt logga

 

 

Trimtex

 

 

 

 

Postadress:
Spårvägen CF - Cykel
c/o Roger Johansson, Majvägen 3, 123 52, Farsta
12352 Farsta

Besöksadress:
Gamla Stockholmsvägen 87E
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@sparvagencykel....

Se all info